www.jimmykets.be

Villa Hellebosch met Valerie Van Peel en Youssef Kobo voor DS WEEKBLAD

BLUE CHRISTMAS
Daags na Black Friday had ik gehoopt om in Witte kerstsferen terecht te komen tijdens de Kerstbeurs in Antwerp expo. De entré was nochthans vrij beloftevol met 2 blootbeense meisjes getooid in kerstpakjes en een inkomhal gevuld met een half naaldbos. Eens binnen was het toch wat zoeken naar enige kerstvreugde tussen een kraam met Wc-Borstels, een Teddyberenverkoopster en ondergoed marchant.
De rode kleur van de brandblusapparaten deden me meer aan kerst denken dan de hier en daar opgestelde kale sparren. Een standhouder die ook niet bepaald kerstartikelen verkocht, vroeg zich luidop af waarom het een kerstbeurs werd gedoopt: ‘Er is zelfs geen Gluhwein, het enige wat ze hier verkopen zijn pita’s en pasta’s. De heilige 3-vuldigheid was wel aanwezig, weliswaar in de vorm van De Romeo’s. Geen kerstsongs op het menu, maar wel hun eigen mierzoete songs en een Hollandse Medley waarin ze zonder gène André Hazes’ Zij gelooft in mij’ verkrachtten met hun weinig mannelijke heupbewegingen.Een koppel, bijna identiek gehuld in Elvis hoodies geniet zichtbaar. Manlief doet zijn vrouw een plezier door het optreden van de eerste tot de laatste noot te filmen met zijn handy-cam. Liever had hij toch Elvis op het podium zien staan die Christmas Blues ten berde bracht.
Vooraleer die andere man getooid in rood en wit het land heeft verlaten met zijn pieten, is Kerstmis al bont en blauw geslagen.
Jimmy Kets